27. august 2021

NY ØLL – Russian Imperial Stout er klar til levering

Russian Imperial Stout stammer fra England, hvor man i 1800 tallet leverede den til den russiske Zar Peter
Den Store. Vores udgave er præget af mørke, ristede malte og ret høj alkohol indhold. Farven er kulsort, smagen er stor og meget kompleks. Bør drikkes af store glas i små slurke og i godt selskab.

Historien om RUSSIAN IMPERIAL STOUT
Historien begynder i året 1689, hvor Peter Alekseevic Romanov besøgte England. Han var kun 17 år, nysgerrig og elskede at drikke, særlig de mørke, engelske øl fra London-bryggerierne. Den unge mand blev senere berømt som Peter den Store, zar i det russiske imperium og grundlægger af Sankt Petersborg, den russiske hovedstad.
Zar Peter bestilte en ladning af den mørke øl i London og den blev afsendt pr. sejlskib. Den lange rejse gjorde desværre øllet udrikkeligt. Bryggerne i London hævede nu alkoholindholdet og genopfandt opskriften med mange flere malte. Resultatet blev en meget kompleks, bitter og velsmagende øl, der faldt i russernes smag.
Kejserinde Catherine II er kendt for sin åbenhed og livsmod. Hun drak øl, der var alkoholisk, mørk, rig på aroma og med en kompleks smag. Den blev importeret fra London i store mængder og det skyldes Catherine, at vi i dag har Russian Imperial Stout.
Den første Russian Imperial Stout blev lavet af den engelske brygger, Ralph Thrale. Russian Imperial Stout blev afskibet af Albert von Le Coq, der var udnævnt til kejserlig hofleverandør, hvilket gjorde det muligt at benytte navnet ”Imperial”.

TILMELD dig vores nyhedsbrev!

Modtag emails om vores nyheder, tilbud eller events.